Oamenii si invidia

De obicei, oameilor nu le place sa arate ce simt. Isi mascheaza emotiile cat pot de mult, din diverse motive, fie ca sunt mai rezervati, fie ca nu doresc a le fi percepute de catre ceilalti ca niste slabiciuni. In anumite momente de sinceritate, oamenii mai recunosc emotiile si sentimentele pe care le au, insa destul de rar si in functie de evenimentele pe care le traiesc.

Psihologii sunt de parere ca acest lucru se intampla indeosebi cand oamenii fac terapie. De ce oare? Pentru ca invidia este o emotie ascunsa si se poate manifesta foarte diferit, de la o simpla reactie involuntara pana la o multitudine de reactii insotite de manifestari fizice.

De ce sunt oamenii invidiosi?


Pentru ca, din punct de vedere material altii au ceea ce ei nu au, pentru ca au fost depasiti intr-un domeniu oarecare (promovarile de la serviciu,anumite performante), pentru ca unii se bucura de pretuirea si respectul unor persoane deosebite iar ei nu, dar si in multe alte cazuri. Invidia este cea care ii face pe oameni sa uite ca mai exista bucurie, cu timpul, invidia generand intr-o permanenta sursa de nemultumire si tensionare a relatiilor cu cei din jur. Invidia se naste dintr-o posibila pozitie de inferioritate si afecteaza in primul rand respectul de sine.

Considerata de catre numerosi specialisti ca o reactie involuntara, este foarte important modul cum ea poate fi controlata.