Lenjeria de pat a bunicii

In orice dormitor, o  lenjerie de pat reprezinta un accesoriu nocturn ce trebuie apreciat la justa lui valoare. Alegerile noastre in aceasta materie sunt cele care traseaza calitatea somnului pe timpul noptii dar si sentimentul de relaxare in orice moment al zilei. De la o anumita varsta poti fi sau nu mai prudent cu aceste alegeri insa neglijand calitatea nu vei mai putea simti libertatea senzoriala.

Pofta unei oportunitati vine odata cu dorinta „de a avea”, iar oportunitatea unui somn bun vine cu o lenjerie de pat capabila sa-ti trezeasca simturile cu atingerea ei. Cum durata de viata a unei lenjerii este asemanatoare cu cea a copilariei nu pot sa nu apreciez lenjeria brodata manual a bunicii mele. Cu tesaturile sale moi si dense aceasta avea capacitatea de-a crea un somn de dupa-amiaza profund, iar in zilele de vara sa ofere odihna racoroasa ce putea fi simtita prin toti porii. Nici o leneveala nu era mai placuta decat aceea intr-o lenjerie de pat ca a bunicii. Este suficienta o singura atingere ca sa iti dai seama de ce trebuie neaparat sa o ai in dormitorul tau. Chiar si dupa multe spalari arata la fel de bine. Numai cine are o astfel de lenjerie de pat poate sa aprecieze valoarea si calitatea somnului. Nici nu mai iau in calcul „cantitatea” lui.

O bunica nu se targuie cu calitatea caci importanta ei este absoluta, este iubirea ei neconditionata fata de toti dar si puterea exemplului. Asupra acestor lucruri ma bantuie o intrebare: cum intotdeauna lenjeria de pat a bunicii era atat de alba, de imaculata?! Probabil din generozitatea ei pentru viata si frumusete. Asta inseamna detinerea unei astfel de lenjerii de pat si acesta este motivul pentru care fiecare dormitor ar trebui sa aiba o asemenea comoara: generozitatea nemarginita pentru viata si frumusete.