Imagini impresionante prin intermediul fotografiilor digitale


Cu siguranta ca in prezent toata lumea face fotografii digitale, iar acestea sunt cu atat mai apreciate cu cat ele pot fi modificate, iar aici nu vorbim despre modificari in programe de specialitate unde se pot adauga anumite elemente sau se pot sterge altele. Fotografiile digitale cele mai frumoase sunt cele care nu necesita modificari de amploare, ori chiar nicio modificare, insa adesea lumina sau unghiul de focalizare nu ne permite sa obtinem cel mai bun rezultat, ceea ce duce ori la realizarea unei alte fotografii ori la editarea ei.

Atunci cand facem fotografii unor cadre naturale, iar lumina zilei ne permite, daca stim sa facem setarile potrivite aparatului pe care il folosim, vom obtine adevarate capodopere, imagini impresionante, demne de comparat cu realitatea. Portretele de asemenea sunt si ele foarte usor de facut mai ales daca stim sa setam luminozitatea aparatului. Cum reusesti insa sa faci cele mai reusite fotografii digitale? Unii spun ca pasiunea sta la baza tuturor operelor de arta si nu instrumentele prin care acestea sunt facute. Marii pictori nu au avut maini de aur sau culori impresionante, cu toate acestea ei au reusit sa realizeze picturi care stau marturie inca frumusetii de alta data. Din pasiune porneste emotia ceea ce inseamna ca atunci cand ceva iti place extrem de mult, cand esti captiv in cadrul unei imagini, a unei poezii sau lecturi si reusesti sa o transmiti si altei persoane cu aceeasi intensitate cu care ai trait tu momentul respectiv, ori poate cu o intensitate mai mare, atunci cu siguranta vei avea la final un rezultat foarte bun.

La fel este si atunci cand dorim sa facem fotografii digitale, daca un subiect sau un cadru ne place si ne starneste interesul, cu siguranta fotografia de la final va fi una extrem de frumoasa care va atrage atentia tuturor.

De data asta fatal

Fata asta ar locui in toate orasele din Romania
Apoi ar lua la rand tari, continente,
si dupa ce s-ar satura si de insule si mari si oceane
Ar hoinari putin prin Calea Lactee…
(si de ce nu? Dincolo de ea, cand nu va mai putea in ea)

Doar locul ei e printre stele!!!

Ar lua la pasi marunti Universul sau Multiversul
si prin el si-ar scrie versul !
Versul existentei ei inca neimplinite
si niciodata sau etern sfarsite.

Fata asta e bucatica de Rai si de Iad impreuna.
isi va cauta un Sirius,
Dar imediat ce se aduna!!!

De ce sa apelezi la un dj pentru nunta

Nunta este cel mai important eveniment din viata cuiva, in special din viata femeilor care de cele mai multe ori se poate dovedi a fi si foarte chinuitor, in special cand vine vorba sa aleaga. Atunci cand iti organizezi propria nunta trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, iar dintre acestea amintim: meniul servit in seara nuntii, buchetele cu flori, aranjarea salii, desigur dupa ce ai gasit sala potrivita pe care sa o inchiriezi, angajarea unui fotograf bun, angajarea unui cameraman bun, angajarea personalului in cazul in care restaurantul sau locatia inchiriata nu ofera si personal, designul incaperii, a meselor, a scaunelor, primirea invitatilor si multe altele.

Acestea fac parte numai dintr-un singur capitol, avand in vedere ca vestimentatia mirilor, florile sau cocardele, muzica si invitatiile sunt cu totul alte capitole. Aducand insa in discutie capitolul muzica, ne aflam in imposibilitatea de a decide cu exactitate si cu rapiditate ce sa alegem: un dj sau o formatie? Iar daca ar fi sa alegem in functie de buget desigur acest lucru nu ne usureaza cu nimic munca. Cuplurile mai clasice apeleaza la formatii, de regula de muzica populara, mai ales pentru ca se gandesc la rude, care de cele mai multe ori au o varsta mai inaintata si nu sunt in pas cu tendintele moderne, pe care cei tineri le adopta in materie de muzica.

Iar daca doresti sa alegi un dj nunta atunci te afli in imposibilitatea de a alege unul bun, care sa vina si cu echipament personal, sa aiba si toata aparatura care sa poata sa iti acopere evenimentul. Totusi sunt si dj care isi merita toti banii si poate chiar mai mult decat o formatie. Astfel de dj gasiti pe partydj.ro, site-ul care va ofera nu numai personal pentru animarea unei distractii ci si aparatura de profil, cameramani cu experienta si fotografi pasionati profesionisti.

De la gunoi, la curent electric

De acum, gunoiul va fi folosit pentru a produce biogas, care la randul sau va fi transformat in curent electric. Acest lucru nu este vis, ci se se intampla in present in Oradea, unde un proiect similar a adus un buget de 100.000 de euro.

Pentru implementarea acestei idei, la Oradea a fost construita o instalatie uriasa. Proiectul total a costat aproximativ jumatate de million de euro. Cele doua motoare pe care le are vor functiona 24 din 24 de ore, avand ca rol transformarea biogazului in curent electric. Proiectul a fost initiat si dezvoltat de firma de salubritate din oras.
Coordonatorul proiectului, Ivan Sentes, a explicat ca un container adaposteste cele doua motoare care sunt racordate la generatoare de 500 kw, in total. Motoarele vor avea puterea sa produca 0,5 megavati pe ora.

Intr-un interviu, coordonatorul a declarat: ,,La o concentratie de 40% de metan in gazul de depozit se poate ca omul sa se gandeasca la o utilizare rentabila a acestui gaz, respectiv producerea de curent electric. Continutul de metan la ora actuala este in jur de 56, tinde catre 60%”.