O vindecare miraculoasa

Celulele stem sunt un miracol. Totusi chiar si inainte ca medicina moderna sa le fi descoperit, aceste mici entitati miraculoase actionau la fel de eficient in organism chiar daca rolul lor natural este cu totul altul. Astfel, ele reprezinta forme celulare nedezvoltate complet care in mod normal ajuta la dezvoltarea organelor si in ciclul natural al organismului contribuie la completarea si inlocuirea celulelor care mor sau se imbolnavesc.
Zilele trecute am descoperit un articol foarte interesant despre o tanara din America ce ramasese paralizata aproape complet in urma unui accident de masina. Astfel am aflat ca Janet ajunsese in scaunul cu rotile dupa ce masina pe care o conducea s-a rasturnat si a cazut de pe un pod.
Ca un adevarat luptator cu viata, tanara n-a incetat sa spere si atunci cand reprezentatii unui spital din Spania i-au oferit posibilitatea de a incerca un tratament experimental cu celule stem, Janet a acceptat imediat sa zboare peste Ocean pentru a incerca si aceasta solutie
La spital, echipa de chirurgi a apelat la o tehnica sofisticata de recoltare a celulelor  stem din   pentru ca putin mai tarziu sa i le implanteze in coloana.
In orice caz, dupa o perioada destul de lunga de timp, aproape trei ani daca am retinut eu bine, Janet s-a intors la acelasi spital pentru o serie de verificari cu aparatul RMN pentru a vedea cum au evoluat celulele stem in urma operatiei si care sunt sperantele pentru ca ea sa mai mearga vreodata. Cum era de asteptat, micutele celule stem si-au facut treaba si au inceput sa se transforme incetul cu incetul in celule specifice acelei regiuni din coloana vertebrala, reusind sa refaca o parte din legaturile distruse la accident. Insa recuperarea, chiar si in aceste conditii este lenta si va tine destul de mult timp, dar la sfarsit, se preconizeaza ca refacerea va fi completa.