Mistere din Lumea de Dincolo care sfideaza orice logica

Bestia din Exmoor. In insulele britanice exista destule pisici negre si caini care bantuie zona, unele spectrale, altele „in carne si oase”. Insa animalele-demoni sunt ceva iesit din comun, ei putand fi vazuti in Exmoor, o zona deluroasa din sud-vestul Angliei. Din 1970, oamenii au inceput sa raporteze aparitia unor creaturi ciudate, si chiar Bestia din Exmoor, o pisica uriasa case semana cu un leopard sau cu un leu care ucidea animale din ferme. Teoriile despre provenienta ei sunt diferite, de la animale exotice incrucisate si lasate apoi libere, pana la pisici uriase care au trait cu multi ani inainte prin acele zone. In 2009, o alarma falsa a pus pe jar autoritatile din Devon, insa s-a dovedit ca nu era vorba de lesul Bestiei din Exmoor ci era o foca moarta.

Miracolul din Capela Loretto. Astazi, miracolele religioase sunt destul de rare si foarte greu de crezut. Insa Capela Loretto din New Mexico, construita in 1878, poate sa ne intareasca ideea ca sfintii umba printre noi. In timp ce consturia capela, arhitectul a fost impuscat si a murit, asa ca la final, cand cladirea a fost gata, nu aveai cum sa ajungi la „mansarda” unde canta corul. Nu era nicio posibilitate sa se construiasca o scara pentru ca era prea ingust locul iar calugaritele se temeau sa escaladeze acel loc. Maicutele s-au rugat timp de noua zile, iar in a noua zi un om a venit pe un magar si le-a rezolvat problema. Utilizand doar instrumente rudimentare, omul nostru a construit niste scari care sfidau gravitatia dar care si-u dovedit utilitatea.

La final, mesterul a plecat fara sa ceara un ban-maicutele au crezut ca e Sfantul Iosif. Teoriile mai „pamantene” sustin ca Francois-Jean Rochas era un tamplar francez, iar scarile sale nu au fost chiar asa de reusite, pentru ca erau nesigure si nu au rezistat chiar asa de mult, trebuind refacute dupa cativa ani. Astazi, Capela Loretto apartine unui privat si este folosita pentru nunti, cuplurile avand voie sa se pozeze cu scarile respective.