La shopping pentru bebelusi

Intre sumedenia de sarcini noi atunci cand vine pe lume un copil – alimentatie, scutece, colici, somn, plans si lista poate continua – ultima problema pe care ti-ai mai dori sa o ai este cea legata de hainele micutului, care fie sunt greu de imbracat, fie il irita, fie se strica imediat… Pentru ca primele luni de maternitate sa treaca fara griji din punct de vedere al garderobei copilului, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale, care sa iti usureze treaba si sa ai un copil fericit si modern in hainute noi, ideale pentru el.

In primul rand trebuie sa te familiarizezi cat mai bine cu marimile pentru haine copil. Desigur, ca si la adulti, vei afla imediat ca marimile variaza de la producator la producator. Majoritatea producatorilor mari trec ca indicatie pe eticheta atat varsta cat si marimea in centimetri, tocmai pentru a nu induce parintele in eroare, avand in vedere ca nu toti copiii cresc la fel. Astfel, ideal ar fi sa cunosti dimensiunile copilului si sa cumperi hainutele in functie de centimetri. Al doilea sfat ar fi sa nu cumperi multe haine, cel putin nu in primul an, cand copilul creste foarte repede. Tendinta parintilor chiar inainte de venirea pe lume a copilului este sa cumpere cat mai mult, dar veti vedea foarte repede ca micutul nu va apuca sa poarte tot ce ii cumparati. La capitolul material, cel mai indicat ar fi sa cumparati tesaturi cat mai moi si fine.

Bebelusii au pielea fina si de aceea materialul cel mai indicat pentru ei este bumbacul, cel care are cel mai mic potential de a crea alergii. Unii experti spun insa ca si amestecurile de bumbac pot fi potrivite pentru bebelusi, dar cu atentie daca exista reactii ale pielii. Atentie la hainele fara eticheta dar care au informatiile trecute pe interior in zona gatului, pentru ca adesea pot crea iritatii in zona aceea.

Asadar, daca observati pete rosii in zona gatului e evident ca va trebui sa treceti la haine cu etichete obisnuite. Alegeti haine usor de imbracat, astfel incat sa nu chinuiti copilul, care inevitabil va plange, iar sarcina imbracatului va deveni un supliciu atat pentru el cat si pentru mama. Alegeti capse in loc de nasturi si atentie la body-urile sau bluzitele care il strang de gat sau intra greu pe cap. Nu uitati ca cele mai practice sunt body-urile cu capse in zona scutecului, astfel incat sa va fie la indemana sa il schimbati oriunde v-ati afla.