Care cabluri electrice pot fi instalate in exterior?

Ce ne-am face astazi fara energie electrica? Ne este prea dificil sa ne imaginam asa ceva, adevarat? Energia electrica este, practic, indispensabila pentru noi, de aceea, trebuie sa fie acordata o atentie pe masura si sistemului de transmitere a energie electrice, inclusiv cablurilor electrice. Poate ca nu suntem atat de mult obisnuiti sa ne informam si sa acordam un interes sporit cablurilor prin care ajunge energia electrica in casele noastre, insa, ar trebui, poate, sa incepem sa ne interesam cum functioneaza lucrurile, care cabluri sunt cele mai rezistente si ce putem face pentru a ne asigura securitate personala si a locuintei.

Putini stiu ca in exterior, adica in aer liber, nu pot fi instalate orice cabluri pentru transmiterea energiei electrice. Deoarece in mediul exterior cablurile sunt mult mai expuse la diversi factori de mediu, cum ar fi ploaie, vant, soare, acestea ar putea, pur si simplu, sa nu reziste si sa cedeze. Unul dintre tipurile de cabluri care pot fi utilizate inclusiv in mediul exterior, sunt cablurile CYABY. Acestea sunt realizate astfel incat sa fie mai rezistente, dar sa asigure un circuit optim al curentului electric. Cablurile CYABY sunt formate din conductorul din cupru, armatura din banda de otel si mai multe izolatoare si invelisuri din PVC. Cablurile CYABY sunt alegerea optima pentru instalatiile in aer liber, deoarece sunt mult mai rezistente si au o structura planificata pentru medii diferite. Pot fi instalate inclusiv in pamant si in apa.

Insa, aici fac exceptie apele contaminate care ar putea distruge mantaua de PVC. La fel, cablurile trebuie ferite de actiunea razelor solare. Cablurile CYABY pot fi comandate si online, pentru economisire de bani si timp.