Terenul pe care se va construi va fi mai rezistent si mai stabil cu noile tipuride pereti mulati pentru constructii

Stim cu totii cat de importanta e stabilitatea unui teren pentru constructiile viitoare. Daca ai un teren cat mai solid, care rezista bine la sarcini foarte mari si greutati mari poti sa iti dezvolti proiectul fara probleme.

Terenul difera de la caz la caz, stabilitatea lui e influentata de foarte multi factori, consolidarea sa poate fi facuta insa foarte simplu prin folosirea unor pereti mulati pentru constructii.

Peretii mulati sunt cea mai moderna si mai noua tehnologie in domeniul fundatiilor, se toarna direct in teren, prin intermediul unor tehnici ce tine de suspensie, dezvoltata la nivel european si folosita pe scara larga in tot felul de aplicatii.

Ca sa ajungi sa ai pereti mulati pentru constructii trebuie excavate santuri inguste, mentinute pline cu fluide stratificate de suspensie. Se ajunge astfel si la ziduri de pana la 1200 mm la adancimi mari, care ating si 45 de metri.

Peretii mulati sunt folositi in zone aglomerate, in apropierea unor structuri deja existente, fara a le afecta stabilitatea, pentru subsolurile adanci. Cand se folosesc peretii mulati? Depinde de conditiile de mediu. Peretii mulati merg folositi la soluri instabile cu mult sub nivelul marii, dar si atunci cand trebuie terminate constructiile foarte rapid.

Si atunci cand e nevoie de suport adanc pentru grinzi in consola peretii mulati isi dovedesc utilitatea. Subsolurile se construiesc mult mai rapid daca sunt prezenti acesti pereti, ei poarta incarcaturile verticale asigurand un bun control si asupra infiltratiilor din baraje, de exemplu.

Un al posibil avantaj al peretilor mulati este si cel al limitarii nivelelor de zgomot si al lipsei vibratiilor din timpul instalarilor. Peretii mulati pot fi executati rapid de firme cu experienta in acest domeniu, specialistii de acolo pot proiecta si executa pereti adaptati nevoilor clientilor si conditiilor din teren, fiecare lucrare este supravegheata de experti in domeniu pentru o finalizare cat mai rapida.