Cum intretinem pantofii sport?

Pantofii sport sunt pantofi pe care cu siguranta orice barbat care tine la latura sa sportiva, la sanatatea sa si la mentinerea unui fizic cat mai atletic ii va avea intotdeauna in garderoba. Cum facem, insa, ca acestia sa se mentina in cea mai buna forma pentru o perioada cat mai mare de timp? Cum facem sa arate mereu la fel de bine si cum facem sa mentinem gradul lor de eficienta in ceea ce priveste performanta sportiva? Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea unei categorii mai largi, pe care o numim general pantofi sport barbati.

Pantofii sport nu trebuie spalati in masina de spalat. Cel mai indicat ar fi sa-i speli cu un burete si spuma sau sapun, sa-i freci temeinic si apoi sa ii limpezesti cu multa apa si sa ii lasi sa se usuce natural. E drept insa ca cele mai neplacute pete, cum ar fi cele de noroi, de pilda, nu se duc decat la spalarea in masina. In acest caz, incearca sa speli pantofii sport in saculeti special conceputi si folosind programe ale masinii de spalat speciale pentru incaltaminte sport.

Mare grija la modul in care ii descalti. Nu calca pe partea din spate a adidasilor pentru a-i scoate, pentru ca se vor deforma cu timpul. De asemenea, nu uita sa dezlegi intotodeauna sireturile, pentru a nu forta partea din fata a pantofului.

Nu utiliza surse directe de caldura pentru a usca adidasii (radiator, calorifer, sau chiar razele soarelui), pentru ca se vor ingalbeni, iar pielea va deveni uscata. Usuca-i fara sireturi si fara branturi, pur si simplu la aer.

Nu ii uita in geanta cu care mergi la sala, ci scoate-i in fiecare zi si lasa-i sa se aeriseasca in locuri uscate si racoroase.