Uzura anvelopelor de iarna poate fi evitata daca alegeti brandul potrivit

Pentru ca materialele si cauciucul care se gasesc in alcatuirea anvelope iarna isi pierd proprietatile de-a lungul timpului, fiind necesara schimbarea lor la maxim 5 ani si un control anual al calitatilor acestora anual. Uzarea anvelope iarna depinde de foarte multi factori printre care conditiile climatice, cele de depozitare sau cum sunt utilizate. Daca anvelopele sunt mai vechi de 10 ani ele ar trebui schimbate imediat chiar daca vi se par inca bune si nu sunt prea uzate.

Fiecare anvelopa uzata e buna de schimbat daca inaltimea bandei de rulare e peste sau egala cu limita prevazuta in legislatia rutiera. Este important ca soferii sa stie intotdeauna ca una e longevitatea unei anvelope-potential kilometri, si alta e vechimea ei-ce varsta are. Chiar si banala roata de rezerva se invecheste desi nu prea o punem in miscare mai deloc. Cat timp nu sunt folosite, anvelope iarna trebuie ferite de umiditate, depozitate in spatii aerisite, acoperite. De asemenea, trebuie sa fie ferite de soare si de ultraviolete, sa nu aiba in jur temperatura mai mare de 35 de grade sau substante gen combustibili, solventi sau mai rau produse chimice.

Tensiunea si presiunea duc la deformarea cauciucurilor, dar si utilizarea lor pe drumuri care nu au fost reparate sau cu deformari vizibile. In plus, daca temperaturile sunt extreme, desi nu sunt folosite mult, anvelopele pot avea de suferit din cauza diferentelor de temperatura extreme intre atmosfera din garaj si cea de pe strada. Ca sa evitati uzura rapida a anvelopelor de iarna ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a cumpara cauciucuri noi si sa le alegeti doar pe cele care respecta cele mai inalte standarde de calitate.

Echipa de la anvelopejantealiaj.ro stie foarte bine lucrurile acestea si a ales pentru dvs. numai anvelope si jante de calitate, de la producatorii cei mai buni din lume, cu standarde de siguranta neintrecute de ani buni. Fie ca luati pentru masina dvs. 4x4 sau pentru una obisnuita, preturile anvelopelor sunt foarte bune si oferta este variata, asa ca aveti de unde sa gasiti cauciucuri ideale pentru autovehiculul dvs.