Cum evitam tragediile pe sosea

Traim intr-o lume in care inconstienta oamenilor este la ordinea zilei si cu siguranta acest aspect afecteaza foarte mult atat societatea cat si oamenii din ea. Orice neregula, orice tragedie functioneaza atat la nivel colectiv cat si la nivel individual si are capacitatea de a conduce masele de oameni, indiferent cat de omogene sau nu ar fi ele.

In cele din urma, o adunare nu reprezinta decat o turma condusa nu de un om, ci de un ideal. Si spunem asta deoarece atunci cand vedem la stiri toate tragediile ce au loc pe sosele, parca - parca ne mai gandim ca trebuie - intr-un fel sau altul sa fim mai prudenti si sa respectam regulile de circulatie si legile impuse de politia romana, pentru a evita tot felul de accidente. Desigur ca nu putem evita si neatentia altora in trafic si atunci cand trebuie sa o patesti nu te fereste norocul de ghinion.

Totusi - putem sa ne luam o serie de masuri ca si soferi, sa fim precauti atat in autovehicolul pe care il conducem sau in care ne aflam cat si pe sosea, pentru ceilalti participanti la trafic. De exemplu, un lucru imperios necesar este prezenta de anvelope pentru iarna la carosabil, in special odata cu venirea lunii noiembrie. Inconstienta unor soferi cat si imprudenta lor sau speranta ca va fi bine si fara eforturi nu duc decat la dezastre. Din fericire insa exista reguli in circulatie care nu mai permit nici un tip de inconstienta oricat de minora ar fi aceasta.

Si odata cu revolta poporului din ultimele zile putem spera la respectarea lor cat mai stricta mai ales atunci cand vine vorba de conducatorii auto, de circulata pe strazile, in special ale capitalei si de fluidizarea traficului. Trebuie sa avem in vedere mai ales atunci cand privim stirile ingrijorati ca totul porneste de la noi si schimbarea nu trebuie sa fie strigata ci facuta.