Diagonala stabileste pretul mic sau mare al unui televizor

In general, cand alegem un televizor nou ne orientam in functie de cat de mare e diagnola si ce rezolutie are. Dintre aceste doua caracteristici, diagonala e cea mai importanta pentru ca de ea depinde si rezolutia. La televizoarele ieftine de calitate, diagonala poate fi de la 55-60 cm la 120-240 cm. Cu cat mai mica diagonola, cu atat scade si pretul, asa ca daca vreti un chilipir va trebui sa faceti rabat de la lungimea diagonalei.

Pentru camerele mici, un televizor Smart Tv cu diagonala de 55-60 cm e suficient, insa distanta de privit nu trebuie sa depaseasca 80 sau 180 cm. Totusi, acest inconvenient poate fi compensat de rezolutia Full HD, designul sobru si elegant si conectitivatea HDMI pe care o intalnim la mai toate televizoarele tip monitor pentru un laptop. Pentru sufragerie se potriveste un dispozitiv cu diagonala de 80-81 cm, iar daca mai adaugam si o tehnologie Crystal Clear atunci avem un contrast dinamic si o calitate ireprosabila a imaginii. Desi are diagonala marisoara, consumul de energie este mic, pana in 70-80 watti, distanta de privit la el fiind de 120-240 cm. Deja pentru camere de casa merge cumparat un tv cu diagonala de 82-110 cm si Clear Motion Rate 100, Full HD sau macar HD Ready, distanta de privit recomandata fiind de 2-3 m.

Televizoarele cu diagonale mari sunt perfecte pentru urmarirea finalei unui campionat de fotbal, atmosfera de pe stadion fiind adusa in casele celor care detin astfel de echipamente, modul Fotbal regland automat setarile de sunet si de imagine. Informatiile in plus oferite online atunci cand exista o conexiune activa la Internet si posibilitatea multitaskingului in timp ce urmariti un serial preferat sunt un bonus pe care il puteti primi daca va cumparati cele mai bune televizoare Smart Tv, cu cele mai bune rezolutii si diagonale pe masura.