Ce sa purtam iarna asta ca sa fim la moda?

Toamna s-a incheiat din punct de vedere calendaristic, iarna de abia a inceput asa ca avem la dispozitie jumatate de sezon pentru a putea sa ne etalam cele mai noi tinute specifice acestei perioade.

Nota dominanta a sezonului toamna-iarna 2015-2016 este data de varietate si de flexibilitatea de care se bucura articolele vestimentare, adaptarea rapida si gama larga de culori pe care le puteti purta cand iesiti la o plimbare sau mergeti la un eveniment important.

Una dintre tendinte moda 2015-2016 este utilizarea albului si a negrului in combinatii dinamice, deloc plictisitoare, avand la baza motivul iluziei optice. Contrastul puternic dintre alb si negru scoate in evidenta si mai bine forma corpului si ascunde kilogramele in plus intr-o maniera mai subtila decat o fac alte culori.

In privinta materialelor care vor domina tendinte moda din acest sezon, catifeaua e printre favoritele designerilor vestimentari, feminitatea manisfestandu-se in creatiile lor prin rochii elegante si lungi, din catifea de calitate, gratioase si mulate perfect pe corpul femeii. Se poarta imprimeurile kaki si printul camuflaj, tinutele tip military, in culori deschise ca bleumarin, negru din abundenta, asemanatoare uniformelor imperiale, elegante si impunatoare in acelasi timp.

Nu sunt de neglijat nici tinutele din vinil care caracterizeaza un stil vestimentar indraznet, dar nici tinutele punk, rebele si indraznete, perfecte pentru personalitatile vulcanice, dinamice. O alta tendinta a acestui sezon care va va uimi, poate, este revenirea la moda anilor 1980, caracterizat prin culori vii si accesorii geometrice, dar si la purtarea blanurilor albe sau a tricotului.

Per total, iarna asta puteti purta tinute cat mai indraznete, dar care sa va reprezinte si sa nu exagereze in detalii sofisticate. Cromatica trebuie sa fie in ton cu nuantele intalnite in natura, vor fi apreciate jocurile de texturi si culori cat mai delicate, dar in acelasi timp puternice, de impact, elegante.