Stirile din Cugir

Traim intr-o lume in care accesul la informatie este din ce in ce mai facil. Avem prin intermediul tehnologiei, un avantaj in plus, pe care parintii nostrii nu l-au avut. Avantaj de care ar trebui sa profitam intr-un mod cat mai util pentru noi si nevoile noastre. Suntem mai informati, stirile ajung mai repede la noi, totul ajunge mai repede la noi, trebuie doar sa invatam sa filtram informatiile bune.

Putem obtine orice fel de informatie, putem invata de la zero orice, din orice domeniu, avem multiple posibilitati si cel mai important lucru este ca, putem alege in ce fel ne folosim de mediul online. Daca il accesam sa invatam ceva, sa ne informam, sa ne documentam sau o facem doar ca sa ne irosim timpul. Informatiile din mediul online pot fi impartite, dupa parerea mea, in doua categorii mari si late: sunt acele informatii bune, utile si acele informatii de umplutura, neutile.

Stirile in mediul online pot fi si ele impartite la fel, in doua: stiri ce ne ofera o informatie clara, exacta, pura si stiri ce dezimformeaza, stiri neobiective, manipulative. Informatia de presa trebuie sa fie una interesanta, adevarata, importanta si noua. Calitatea cea mai importanta a unei stiri este noutatea. As mai adauga pe langa noutate si o a doua calitate, in ordinea importantei si anume, veridicitate. Asa ca tine de noi ce stiri alegem sa citim, ce preferam, de unde ne informam. Avem acces la informatii, putem sa cautam si stirile Cugir, daca ne intereseaza un subiect anume, in detaliu.

Putem cauta absolut orice informatie de presa, sau nu, in mediul online. Trebuie doar sa gasim un mod de departajare al informatiilor bune de cele rele. Sa nu cadem in plasa celor ce doresc sa ne dezinformeze. Sa invatam ca nu orice fel de informatie poate fi o stire. Sa invatam ca stirea este concisa, clara si coerenta si are un rol informativ.