Cum afli cand vei naste, cu aproximatie? Folosesti un calculator sarcina online

Instalarea unei sarcini poate fi stabilita de viitoarea mamica in functie de niste semnale clare trimise de corp. De exemplu lipsa menstruatiei, aparitia unor dureri care nu au mai fost in trecut, schimbarea starii emotionale de la un moment la altul, stare de rau dimineata repetata. Pana la vizita medicala si la stabilirea evolutiei sarcinii cu instrumente medicale specifice, masuratori si calcule complexe femeia poate afla simplu, cu aproximatie, cand a aparut sarcina si cand va naste. In era Internetului e foarte simplu sa stii cand va veni pe lume copilul, cu o aproximatie destul de mare, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti un calculator sarcina.

Calculatorul pentru sarcina este un instrument util pentru mamici, e suficient sa stiti cateva detalii despre corpul dvs. si despre menstruatie pentru a putea vedea care e data aproximativa a nasterii naturale. Calculatoarele simple presupun introducerea datei ultimului ciclu menstrual, prima zi, numarul de zile dintre doua cicluri regulate, valoarea asociata ovulatiei, cu 14 zile inainte de prima zi a ciclului menstrual. Odata introduse datele calculatorul va estima data conceptiei si data estimativa a nasterii naturale. Pentru date si mai precise despre nastere si conceptie se poate utiliza un calculator sarcina avansat, care nu indica si sexul copilului. Calculul avansat presupune utilizarea de formule statistice, datele oferite la final sunt precise si in cazul femeilor cu cicluri neregulate. Si in acest caz se introdus valori pentru data ultimului ciclu menstrual, numarul de zile dintre doua clicluri, perioada ovulatiei, varsta mamei, inaltimea si greutatea gravidei inainte de sarcina, rasa umana, prezenta altei sarcini anterioare.

Vor mai fi introduse si detalii despre sangerari prezente, conditii medicale speciale, istoricul sarcinii, dar si despre comportamentul mamei, bea, fumeaza, are probleme mai grave. La final calculatorul va oferi detalii despre data posibila a conceptiei copilului, date utile cand sa se faca analize si vizite medicale, date despre trimestre si date posibile ale nasterii naturale. Metoda calculatorului este doar orientativa si nu inlocuieste vizitele permanente la ginecologie, medicul specialist fiind singurul care poate estima corect data conceperii copilului si data nasterii naturale.