Cainele, cel mai bun prieten al omului

Prin natura lui, omul este creat sa se dezvolte intr-un colectiv, sa aiba in jur o fiinta care sa-i fie alaturi in circumstante favorabile, dar nu numai. Persoanele timide, care nu au un grup de prieteni, se ataseaza de un animal, insa nu reprezinta o regula generala. Acestea pot fi simple iubitoare de o astfel de companie. Cel mai loial dintre necuvantatoare este cainele, un prieten de nadejde, care iti este alaturi cand viata ta este in floare, dar nu te paraseste nici atunci cand esti deprimat. Alaturi de un astfel de companior iti poti petrece timpul in forme diverse. In secolul al XXI-lea impreuna cu un caine poti merge in parc, la cumparaturi, face jogging.
 
Cainele a devenit asa de comun in randul animalelor de companie; de aceea, asupra lui s-a aruncat de-a lungul timpului tot mai multa atentie, rasfatandu-l si alintandu-l. Fiindca este un prieten de nadejde, locul sau nu mai este afara, intr-un cotet, ci in casa intr-un culcus calduros. In secolul actual, cand afara este frig si ger, patrupedele nu se mai zgribulesc doar in propria blana, ci sunt imbracate elegant si la moda. Un alt exemplu al grijii fata de caini este si hrana pe care o consuma; in locul resturilor si a oaselor pe care le mancau odata, acum produsele din raioanele speciale sau de pe internet din magazinele virtuale, cu categorii specializate de hrana caini, sunt atent sortate si preparate.
 
Cainele este gata in orice clipa sa isi asculte stapanul, cu toate ca nu ii poate raspunde, sa se joace cu el, fiindca nu este niciodata prea suparat si poarta renumele ca fiind un prieten loial si de nadejde. Datoria stapanului este de a-l hrani cu hrana caini de calitate si de a-l ingriji cu mare grija.