Cum alegem cutitul de vanatoare?

Un cutit de vanatoare de calitate este destul de versatil pentru a face tot ceea ce un vanator cu pregatire medie are nevoie, respectiv tot ceea ce presupune jupuirea animalelor pentru divizare prin intermediul cutiei toracice si a oaselor sale. Cand alegi un cutit de vanatoare, este foarte important sa iei in considerare modul in care vanezi si tipul de strategie pe care il abordezi. In mod clar, in functie de stilul de vanatoare, fiecare va folosi un alt tip de cutit, fie ca vaneaza iepuri sau pasari. Si, daca crezi ca mai mare inseamna intotdeauna mai bine, te inseli. Un cutit supradimensionat va face “curatenie” mai greu si va creste riscul de te taia pe tine insuti, in locul animalului.

Odata ce ai stabilit ce dimensiune vrei sa aiba cutitul, ia in considerare cat de des vanezi. Daca vanezi ocazional si doresti un cutit care poate fi folosit pentru o varietate de scopuri, ai nevoie de un cutit cu lama mica. Daca esti un vanator dedicat si vrei sa il utilizezi numai pentru vanatoare, un cutit cu lama fixa, solid construit, poate capata mai mult sens. Apoi, ia in considerare daca ai nevoie de un invelis sau vrei sa il pastrezi in buzunar. In mod evident nu este o idee buna sa transporti un cutit cu o lama mare, fixa in buzunar - cu exceptia cazului in care doresti sa iti sectionezi piciorul.

Si, ca intotdeauna, bugetul este un element important, de asemenea. Cutite de vanatoare sunt disponibile intr-o varietate larga de preturi si de aceea este necesar sa obtii cele mai bune produse la cele mai avantajoase costuri. Din fericire, indiferent de ce tip de cutit alegi, vei fi capabil sa te bucuri de vanatoare. Singurul motiv pentru  care ar putea necesita un al doilea cutit este daca esti interesat de un trofeu de montare. Insa, chiar si atunci alegerea nu trebuie sa fie o intamplare.