Sapte muzee de prestigiu in Paris

Sunt cateva lucruri extrem de frumoase de facut in Franta, mai ales daca ajungi la Paris, iar aici putem face referire la viata culturala cat si la cea de noapte a orasului in sine. Extrem de bogat, de frumos, de divers in tot ceea ce inseamna oferte din mai multe categorii sociale, Parisul vine la pachet si cu megaparcul de distractie pentru cei mici si pentru cei mari, Disneyland Paris.

Daca ajungi acolo trebuie sa te gandesti rapid la o solutie de a beneficia de transfer Disney Beauvais, ca sa nu pierzi vremea, iar daca treci prin Paris nu uita sa mergi si pe la muzee. Iata care sunt cele sapte muzee pe care trebuie sa le vezi in acest magnific oras:

  • Luvrul - un muzeu enorm care gazduieste foarte multe opere de arta, inclusiv pictura Mona Lisa si statuia Venus din Milo, inconfundabil de altfel si pe care nu trebuie sa il ratezi in absolut nici un fel. 
  • Muzeul Orsay - un muzeu de arta gazduit intr-o gara din secolul XIX convertita, si care contine in special opere impresioniste, care iti vor satisface pofta de cultura. Centrul Georges Pompidou, cunoscut si ca Beaubourg - o cladire neobisnuita care gazduieste muzeul de arte moderne si un centru cultural cu o mare biblioteca publica iar langa aceasta cladire, chiar daca nu va asteptati, se afla si atelierul Constantin Brancusi. 
  • Musée Rodin - o mare colectie de opere ale celui mai celebru sculptor francez. 
  • Musée du Montparnasse in vechea resedinta a artistului Marie Vassilieff de la Avenue de Maine nr. 21, detaliaza istoria comunitatii artistice din Montparnasse. Musée Cluny, cunoscut si ca Musée National du Moyen-Age, gazduieste o mare colectie de arta si obiecte din Evul Mediu, inclusiv ciclul de tapiserii Doamna cu licornul. 
  • Si nu in ultimul rand, muzeul denumit Musée Picasso, trebuie sa faca parte din lista, avand in vedere bogatia sa coloristica.