Economisiti bani si energie cu o lampa led de calitate

Iluminatul interior este foarte important atat pentru sanatatea dvs., cat si pentru desfasurarea normala a activitatilor zilnice. Daca inainte pe piata nu existau prea multe variante de corpuri de iluminat si becuri care sa reziste mai mult de cateva luni, astazi piata becurilor s-a diversificat si au aparut si becurile cu led. Exista diverse posibilitati de iluminare a incaperilor si locurilor din casa in care va petreceti majoritatea timpului, insa cele mai bune si mai eficiente sunt lampile cu led pentru interior.

Mult mai mica si mai usor de montat decat becurile cu incandescenta, o lampa led este formata din dispozitive semiconductoare, LED-uri, spre deosebire de lampa cu incandescenta, care functioneaza cu ajutorul baloanelor sau tuburilor din sticla cu filament si electrozi. Avantajele lampa led sunt legate de iluminatul focalizat, facturile de energie mai mici ca valoare, rezistenta in timp a ledurilor si capacitatea de adaptare rapida dupa aprindere, timpul de aparitie al luminii fiind mult mai mic decat in cazul becurilor normale. Cu o lampa led puteti ilumina blatul de lucru de la bucatarie sau camara, balconul sau un hol mai mare. De asemenea, se poate folosi si pentru iluminatul de accentuare, creand impresia unor incaperi mai spatioase, cu elemente importante mai usor de reperat. Lampile cu led se conecteaza usor, sunt robuste si rezista excelent la intemperii, pot lumina la 180 si 360 de grade. Pentru un plus de siguranta lampile au si radiator de racire din aluminiu si sunt rezistente si la oscilatiile de tensiune, temperatura putandu-se regla rapid gratie constructiei tip COBRA.

Inainte de a cumpara lampa led trebuie sa cereti teste fotometrice, sa fiti atenti la garantia oferita, de obicei cea mai buna e de 24-36 de luni, la temperatura de functionare si impactul asupra iluminatului general. Foarte important este sa va asigurati ca lumina nu e stralucitoare, ca nu consuma prea mult si nu va costa mai mult decat dati pe ea.