Tot ce trebuie sa stii despre tactici optimizare seo

Vi s-a intamplat vreodata sa aveti de-a face cu un site sau magazin online care parea desprins din filmele S.F., in sensul ca nu prea intelegeai mare lucru din el si pe unde sa ajungi la informatia de care aveai nevoie? Daca da, inseamna ca deja incepeti sa intelegi putin din importanta pe care o au tactici optimizare seo atunci cand vrei ca website-ul tau sau afacerea ta online sa aiba o vizibilitate buna si sa primesti multe vizite.

Cand ne referim la tactici optimizare seo ne gandim in primul rand la doua concepte de baza: On Page, Off Page. SEO On Page este cel mai usor de facut si totusi solicita cel mai mult timp. On Page inseamna exact acele tactici optimizare seo pe care le putem aplica la nivelul paginilor web, in interiorul lor, in „spatele lor”. Aici avem optimizarea titlurilor si descrierilor, adaugarea de cuvinte cheie prin link-uri interne si structura paginilor, structurarea URL, „Breadcrumbs”, sitemap. De asemenea, linkurile interne trebuie optimizate, formatarea textului trebuie sa respecte caracteristicile textelor online – cu h-uri si bold, italice etc -, optimizarea imaginilor trebuie sa fie si ea perfecta – ALT tag si denumirea imaginilor cu niste cuvinte cheie relevante -, upload si download rapid al paginilor. Nu in ultimul rand, paginile trebuie sa aiba autoritate buna, continutul sa fie unic, pentru a nu fi penalizati, linkurile externe de calitate.

O serie de tactici optimizare seo pe care se pune accent in ultima perioada sunt cele Off Page, adica tot ce se poate face pentru a genera trafic si a aduce site-ul in primele rezultate returnate de Google, dar in afara paginilor site-ului. SEO Off Page include link building, adica construirea de linkuri catre site, care sa aduca trafic si sa nu fie vazute ca spam, crearea de pagini pe retele de socializare, linking dinspre retele de socializare si controlarea modului in care evolueaza fluxul, traficul dinspre ele. O ultima modalitate de SEO Off Page este social bookmarginking-ul, in speta promovare pe un fel de agretatoare de linkuri gen reddit.com.

Indiferent ca aveti nevoie de SEO On Page sau Off Page, DexterSeo, agentie full service marketing online si optimizare pentru motoare de cautare va poate aduce site-ul in parametri optimi pentru cautari, profit mai mare, volumul vanzarilor va creste, iar vizibilitatea online a afacerii dvs. va fi mai buna.