Capsule ale timpului extrem de ambitioase si povestea lor frumoasa

Capsula timpului din Detroit. In 1901, primarul de atunci al Detroit a lasat o capsula a timpului care urma sa fie deschisa peste 100 de ani. In 2001, primarul cel nou a descoperit o scrisoare in capsula timpului cu un optimism incredibil si amintiri, fara pic de pesimism.

Primarul din 1901 a prezis chiar ca Detroit va fi cel mai curat si mai putin poluat oras, si ca resursele naturale si pozitioanarea sa vor ajuta la indeplinirea acestui scop. De asemenea, populatia urma sa tinga doua milioane de oameni, iar industria urma sa fie si ea foarte infloritoare. S-a mai prezis si ca vor fi peste 500.000 de angajati si peste 2.5 milioane de oameni in orasul vast. Dezvoltarea comunicarii intre marile orase fara prea mare efort si transportul ultrarapid au fost alte predictii care s-au adeverit. MIT si numeroasele incercari de capsule ale timpului. Massachusetts Institute of Technology MIT este unul dintre cele mai bune institute de cercetare americane, asa ca nu trebuie sa ne mire incercarile de a crea capsule ale timpului cat mai interesante. In prezent, profesorii si studentii strang fonduri prin orice mijloace pentru a trimite o capsula a timpului pe Marte. Sistemul de propulsie va fi proiectat chiar de catre echipa MIT. Mesajele trimise vor fi impachetate in quartz si se pare ca acest proiect va avea mai mare succes decat incercarile anterioare de a lasa capsule ale timpului pentru posterioritate.

Prima incercare de a lasa o capsula a timpului a avut loc cu 30 de ani inainte de 1989, cand trebuia sa fie deschisa, insa si astazi e tot acolo unde a fost pusa, pentru ca peste ea s-a construit un accelerator de particule de 18 tone. Un profesor de inginerie electrica de la MIT si-a plasat propria capsula in interiorul insitutului si a sigilat-o in asa fel incat sa nu poata fi deschisa in urmatorii 1.000 de ani. Ce a ascuns in acea capsula a timpului? O sticla goala, o halba si 91 de centi.