Tratamentele naturiste cu orz verde te tin departe de cele mai neplacute boli

Ca si campul care are nevoie sa fie lucrat si ingrijit la iesirea din iarna, asa si organismul nostru are nevoie sa fie pus pe picioare dupa ce a ramas fara resurse dupa o iarna grea. Cea mai buna modalitate de a incepe cura de revitalizare este sa apelam la tratamente naturiste cu orz verde, o planta cu proprietati miraculoase pe care putini le stiu. De unde vine pana la urma orzul verde? Din bucataria asiatica, unde e folosit din abundenta in diverse preparate, insa a fost preluat si de alte culturi si folosit si pe post de supliment alimentar.

Orzul verde si tratamente naturiste pe baza de orz verde contin vitamine, minerale, antioxidanti puternici si proteine sau fibre. Daca e sa ne referim la vitamine, in orzul verde, desi nu am crede, avem cantitati uriase de vitamina A, C, E si cateva B-uri. Uimitor, orzul verde are de pana la doua-trei ori mai multa vitamina C naturala decat sucul obtinut din portocale proaspete, si mai mult Beta-Caroten decat campionii acestei substante, morcovii. Are si multi antioxidanti foarte buni pentru refacerea celulelor degradate, slabite de infectii sau prevenirea imbatranirii premature a acestora. In ceea ce priveste aportul de minerale, trebuie sa stiti ca aceste tratamente naturiste cu orz verde ne aduc foarte mult calciu, de zece ori mai mult decat cel pe care-l luam din lapte, dar si potasiu, fier, zinc sau magneziu.

Orzul verde scade si colesterolul rau, este recomandat in tratarea asteniei de primavara, dar si pentru perioadele cand face mult efort fizic si psihic, atunci cand avem examene. Diabeticii gasesc in tratamente naturiste cu orz verde si asta pentru ca el stimuleaza si regleaza productia de insulina, are mult crom, glicemia se mentine in parametri normali, iar sistemul sanguin este curatat de depunerile nesanatoase de grasime si cheaguri in formare. Nu in ultimul rand, orzul verde e un bun antiinflamator, este tonic al sistemului nervos, imunitar si stimuleaza digestia.