Casa de expeditii – avantaj logistic pentru piata transporturilor

In activitatea de transport nu sunt implicate doar firmele de transport si marfa. Unul dintre participantii activi care au ure rol mai mult decat important este casa de expeditii, adica intermediarul din aceasta piata. In mod practic, misiunea caselor de expeditie este acela de a gestiona optim cererile si ofertele astfel incat sa „calculeze” varianta potrivita atat pentru companiile care doresc sa transporte marfa, cat si pentru transportatori.

Cum se remarca o casa de expeditii? Casele de expeditii se fac remarcate in piata transportului prin capacitatea de a raspunde cerintelor de transport pentru toate tipurile de marfuri si catre toate destinatiile, indiferent ca sunt unele nationale sau internationale. Casele de expeditii, prin obiectul activitatii lor, pot fi definite ca brokeri in domeniul transporturilor, fiind cele care isi asuma o responsabilitate egala cu cea a transportatorului, in traseul pe care marfa il strabate pana a ajuge la destinatie. Pentru transportatori este convenabil sa fie partenerii unei case de expeditii, deoarece in baza unui astfel de parteneriat orarul lor se umple mai repede si mai eficient, iar cursele one-way sunt eliminate.

Prin ce se caracterizeaza casele de expeditii? O casa de expeditii se caracterizeaza prin: seriozitate, confidentialitate si parteneriate de lunga durata. O casa de expeditii are, in general, parteneriate cu transportatori seriosi, care detin o flota cu toate tipurile de camioane si care dau dovada de flexibilitate pentru a putea indeplini cerintele impuse de un client sau altul. Principalele asteptari ale unei case de expeditii de la transportatori sunt aceleasi pe care clientii le asteapta de la noi: seriozitate, promptitudine, adaptabilitate, cu alte cuvinte un parteneriat benefic de ambele parti. Asteptarile pe care le are o casa de expeditii de la transportatori sunt similare cu cele ale clientilor vis-a-vis de casele de expeditie: seriozitate, punctualitate, promptitudine, adaptabilitate, caracteristici estentiale care contribuie la inregistrarea de beneficii pentru toate partile implicate in activitatea de transport.

Care este obiectivul principal al unei case de expeditii?

Obiectivul principal al unei case de expeditii este acela de a oferi servicii integrale de transport de marfuri si de maxima calitate adaptat la necesitatile si exigentele fiecarui client. Flexibilitatea organizatorica si personalul cu experienta pun bazele unei legaturi personalizata cu fiecare client, ceea ce transforma o casa de expeditii intr-un partener de lunga durata.