La ce sa fii atent cand inchei rca ieftin auto?

Soferii profesionisti dar si cei care au luat de curand carnet de sofer se vor confrunta mai devreme sau mai tarziu cu problema incheierii rca ieftin de la o companie de asigurari de incredere. Mai ales cei tineri, care fac pentru prima data o polita RCA, sunt predispusi sa cada in capcana completarii gresite a datelor pentru emiterea politei sau alegerea defectuoasa a tipului de oferta si scoaterea din buzunar a mai multi bani decat si-ar fi propus.

Ca sa aveti un rca ieftin corect emis, indiferent de compania de unde cumparati, trebuie sa tineti cont de cateva mici sfaturi. In primul rand, datele despre masina si cele personale trebuie completate corect si nu trebuie preluate automat de pe vechea asigurare rca ieftin – tineti cont de faptul ca o polita generata gresit poate insemna bani pierduti sau imposibilitatea despagubirii in caz de producere de accidente. Foarte important este ca in polita sa figureze proprietarul masinii si nu cel care o foloseste-iarasi, nu veti fi despagubit daca nu figureaza numele acestuia. Daca persoana care vrea sa apara pe polita rca ieftin nu este totusi proprietarul dar tine sa fie numele ei trecut acolo, trebuie sa faca dovada ca a pornit procesul de inmatriculare, ca are fisa de inmatriculare. Sunt si situatii cand proprietarul masinii a murit, iar atunci trebuie sa prezentati clar un certificat de mostenitor sau o clarificare despre numele pe care a fost inmatriculata masina dupa acest eveniment nefericit. De asemenea, CNP-ul trebuie sa fie trecut corect si sa fie completat pentru ca asiguratorii sa vada varsta soferului si sa stabileasca valoarea politei, gradul de risc de accidente, daca ofera reduceri.

Se intampla adeseori ca dupa ce se incheie asigurare RCA sa nu apara proprietarul masinii si in CEDAM. Problema aici tine doar de raportarea datelor asiguratilor catre CSA-datele se pot introduce in bazele de date si in termen de doua saptamani, asa ca nu exista motive de ingrijorare.