Inceputurile radio-ului si ale publicitatii radio

Existenta undelor radio a fost facuta cunoscuta publicului larg in special de catre Gugliemo Marconi, un inventator italian care activa in Anglia. Fizicianul croat din America - Nikola Tesla a contribuit in mod esential, pe langa alti cativa inventatori, la crearea primului aparat radio. El a construit un sistem care putea transmite si primi semnale radio de la o distanta de aproape 3 km. in 1895 a trimis un semnal radio pentru prima data; in 1907 el a receptionat prima data un semnal radio din Canada, si anume semnul "x" din Codul Morse.

Odata cu aceasta a inceput sa se dezvolte telegrafia fara fir si folosirea codului Morse. Primul care a transmis un mesaj vocal prin undele radio a fost Reginald Fessenden in 1900. Nikola Tesla a inceput in 1900 constructia primei statii de emisie de radio, dar din lipsa de fonduri a abandonat ideea. Totusi el este considerat inventatorul ideii de statii radio cu emisiuni. Daca transmiterea prin unde radio a inceput asa, atunci cum a inceput publicitatea radio Sebes. Cel mai probabil, o data cu nevoia omului de a iesi in evidenta, cu nevoile primare ale micilor sau marilor corporatii de a se afirma. Publicitatea radio Sebes are la bazele sale un profesionalism succint si desigur oameni foarte bine scolarizati. Atunci cand vorbim despre publicitate radio trebuei sa avem in vedere doua aspecte: acuratetea informatiei si veridicitatea ei. Pentru a capta cat mai mult atentia ascultatorilor, avand in vedere ca publicitatea in radio este foarte greu de conceput, trebuiesc folosite anumite trucuri.

In primul rand vocea care transmite mesajul trebuie sa fie una aparte, ori impunatoare, ori sexy, ori amuzanta. In al doilea rand tonalitatea trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mesajul care se transmite pentru a nu crea discrepante si pentru a putea transmite exact ceea ce se doreste.