Abandonul copiilor

Din pacate cazurile abandonarii copiilor sunt tot mai mari  in tara noastra. Nu stiu in alte tari cum sunt, sau cat de multi copii sunt abandonati, dar la noi stiu ca ca sunt relativ multe cazuri. Nu as sti sa spun o cauza exacta, insa cel mai probabil lispa de educatie sexuala a femeilor fara scoala. Fiindca de obicei ele isi abandoneaza in mod constant copiii.

Asa ca, acesti copii, ajung cum era de asteptat in orfelinate. Putin dintre ei, nimeresc intr-un loc linistit, care sa nu ii marcheze oarecum pe viata. Dar, chiar si asa, mereu vor fi stigmatizati, mereu vor fi orfani. Sau poate nu. Poate sunt printre ei, si copii, care sunt trimis la orfelinat, pentru ca parintii nu mai pot avea grija de ei. Ma tot gandeam intr-o vreme ce ar putea face statul pentru ca mamele sa nu isi mai abandoneze copiii. Insa nu stiu daca ceva concret se poate face. Si daca aceste femei nu au prea multa scoala, degeaba te apuci tu sa le tii lectii despre educatie sexuala, fiindca oricum nu se va prinde nimic de ele. Cel putin asta cred eu. Cu siguranta ca cea mai buna metoda, ar fi sterilizarea lor, sau ma rog legarea trompelor uterine. Dar, cu siguranta s-ar isca un scandal enorm, fiindca ingradeste libertatea femeilor. Ce mai conteaza ca in aceste cazuri, nu le pasa de copilul lor, si cu atat mai mult de trupul lor. Daca ar primi o suma frumusica de bani, sigur ar accepta fara sa clipeasca. Mie mi-e mila de toti acesi copii care sunt abandonati prin orfelinate.

Ochii lor sunt atat de tristi si cer atat de multa iubire. Daca as putea as lua in fiecare zi acasa cate unul, ca sa il hranesc si macar pentru o zi sa se bucure de o viata normala. Dar stiu ca asta nu se poate, e imposibil. Eu personal, nu mi-as abandona copiii nici daca as muri de foamne. Mai bine murim toti de foame, decat sa sufere ei in orfelinate, chinuiti de oameni cretini.