Frumusetea, o mare putere omeneasca

Despre frumusete se spune ca este una dintre cele mai mari puteri omenesti, pentru ca oamenii au fost intotdeauna sensibili la frumos. Cu sute de ani in urma; Aristotel a spus: “frumusetea este darul lui Dumnezeu”. Astazi ea este un veritabil atu pentru oricine. Pentru unii poate fi un val pentru ascunderea multor cusururi si daca mai sunt si putin isteti, se folosesc cat de mult pot de lucrul acesta. De ce se preocupa oamenii atat de mult de infatisarea lor? Pentru ca multi se amagesc crezand ca doar frumusetea fizica ii va face sa aiba pret in ochii celorlalti. Realitatea este ca oamenii frumosi au o multime de avantaje datorita influentelor deloc de neglijat ale mass-mediei, filmelor si revistelor.

De-a lungul timpului, preferintele oamenilor s-au schimbat mult. Dovada sunt picturile si sculpturile care au rezistat in timp, aratandu-ne ceea ce se considera a fi frumos la timpul respectiv.

In ziua de azi frumusetea fizica se poate dobandi. Conteaza cat de mult iti doresti acest lucru si daca ai banii necesari. La cerere,chirurgii plasticieni si stilistii pot transforma pe oricine din “ratoiul cel urat”, in cea mai frumoasa...lebada. Ei transforma ceea ce noi numim mai in gluma, mai in serios “ambalajul”; dar cu marfa, cu esenta, cum ramane? Pe ea cine o poate transforma sau modela?

Raspunsul e doar unul: noi. Depinde doar de noi cat de frumosi suntem in interior si indraznesc sa cred ca frumusetea interioara conteaza mai mult decat averea sau pozitia sociala. Sta in puterea fiecarui om sa aleaga criteriile care ii modeleaza caracterul.

Specialistii spun ca ceea ce simte omul in inima lui, acela este el cu adevarat. Oamenii au fost creati astfel incat sa aiba nevoie unii de altii. Si astfel au capacitatea de a alege, de a discerne, de a schimba si asta datoria mintii, cea mai valoroasa avutie pe care o au.

Educarea mintii sa suporte dificultatile si sa dezvolte abilitatile native, poate duce la atingerea frumusetii interioare.