Stirile regionale

Stirile au devenit un punct de reper in viata noastra. In fiecare moment avem nevoie de informatie, aceasta fiind vitala in existenta omului modern. Un lucru de apreciat este ca domeniul media a avut o adevarata ascensiune in tara noastra, in special in perioada postdecembrista, asigurand publicului necesarul de informatie. Aceasta ascensiune a fost datorata cresterii numarului de televiziuni, de publicatii precum si de utilizarea frecventa a internetului. Astfel, consumatorii au reusit sa fie  la curent cu cele mai importante stiri din tara sau din strainatate si au avut la indemana noi medii de educare si comunicare.

Un la fel de mare succes au avut si sursele de informare regionale. Publicul a fost incantat sa descopere ca informatiile il privesc in mod direct si ca sunt preluate din imediata lui vecinatate: propriul sau oras sau localitate. Publicatiile locale scrise au fost printre cele mai apreciate modalitati de informare, cu precadere datorita faptului ca pun publicul la curent cu locurile de munca disponibile in orasul respectiv, oferte si cereri in vanzari , inchirieri, imobiliare sau masini. Tot de aici se pot informa in legatura cu firme din toate domeniile de activitate de serviciul carora cititorii pot avea nevoie. Astfel, aceste publicatii joca un rol important in viata cotidiana a cititorilor, fiind in acelasi timp practice si informative. Televiziunile locale, in schimb aduc stiri din tara fiind la curent cu ultimile evenimente culturale, economice, politice sau sportive dintr-o anumita regiune. In acest mod fiecare persoana care intreprinde o activitate importanta, fie ea strict pe plan local, are ocazia sa fie recunoscuta si apreciata de publicul larg.

Radiourile de asemenea au crescut semnificativ ca numar. Oamenii asculta cu mare placere un post local unde printre melodiile bune pot sa fie la curent si cu toate evenimentele si noutatile din propriul sau oras.