Cum actioneaza steroizii

In general persoanele implicate in activitati de fitness si bodybuilding hotarasc la un moment dat sa caute si alte metode de crestere a masei musculare decat sportul in sine. Aceasta alternativa este reprezentata de steroizi, fiind foarte cunoscut faptul ca acestia cresc considerabil efectul antrenamentelor.

In anul 1935, in urma unui experiment facut de doi cercetatori s-a descoperit ca steroizii actioneaza ca anabolizantele. Experimentul a constat in injectarea cu steroizi a unui caine caruia masa musculara i s-a dezvoltat foarte mult. Aceasta descoperire a facut ca pana in anul 1940, mare parte din practicantii de bodybuilding sa foloseasca aceste substante pentru a da un randament mai bun la sala si pentru a-si mari masa musculara.

Cum functioneaza steroizii? Acestia ajuta la refacerea rapida a tesutului muscular si cresc sinteza proteinelor in organism. Totodata determina cresterea cantitatii de testosteron din corp ceea ce inseamna ca trupul se va dezvolta ma repede. Steroizii cresc atat masa mulsculara cat si forta. Avand efectele anabolizante, steroizii opresc reactiile din corp ce duc la scadere a masei musculare sau la depunerea de grasimi. Efectele pe care le au asupra antrenamentului se explica prin starea de euforie, agresivitate si o mai mare rezistenta la stres. Acestea ii permit persoanei care ia steroizi sa se antreneze un timp mai indelungat si mult mai intens decat in mod obisnuit.

Steroizii se iau in general in cicluri. Perioada unui astfel de ciclu depinde de cat de experimentata este persoana care ii ia si tipul de steroizi. Pot fi cicluri scurte de 4 saptamani sau cicluri lungi care pot ajunge pana la 20 de saptamani. Dupa fiecare astfel de ciclu este recomandata o pauza. O parte din sportivi folosesc mai multe tipuri de steroizi in acelasi timp, pentru ca se presupune ca unii steroizi sunt complementari si combinati, eficienta lor va creste.