Cum obtinem formularul A1

Obtinerea formularului A1 este destul de anevoioasa, mai ales atunci cand ai nevoie urgent de el si nu ai nici macar timp sa umbli dupa toate actele necesare. Partea frumoasa este ca in prezent foarte multi specialisti sunt dispusi si disponibili in oferirea de consultanta pentru obtinerea formularului A1, cat mai rapida si fara consumarea a prea multe resurse. Desigur ca termenul de eliberare a formularului va ramane tot cel de 25 de zile de la depunere, insa nu va trebui sa va bateti capul cu obtinerea actelor.

Actele necesare pentru obtinerea formularului A1 care nu este decat o varianta mai complexa a formularului E 101, sunt urmatoarele: copia dupa certificatul de inregistrare fiscala a firmei care doreste eliberare, adeverinta de la ITM care sa arate cati angajati are firma respectiva, contractul dintre angajatorul din Romania si statul european in care urmeaza sa fie detasat angajatul, insa acesta trebuie sa fie tradus, certificat pentru luna in curs emis de la ONRC, constatator, o ultima situatie financiara a firmei sau a angajatorului, certificatul fiscal care sa ateste faptul ca angajatorul nu are datorii la stat pentru niciun angajat pana la data solicitarii documentului; mai este necesara si o adeverinta care sa vizeze stagiul de cotizare care a fost facut in ultimul an, respectiv ultimele doisprezece luni, separat, pentru fiecare angajat in parte, aceasta fiind emisa de la casa judeteana de pensii, cat si contract individual de munca de la ITM pentru angajatul sau pentru angajatii care urmeaza sa fie detasati in statul membru al Uniunii Europene.

Obtinerea tuturor acestor acte este destul de greoaie mai ales daca nu stiti unde sa mergeti sau la cine sa apelati, si procesul poate sa fie ingreunat mai ales in cazul in care aveti nevoie sa detasati mai multi angajati. Astfel o firma de intermedire poate sa intervina cu succes in rezolvarea tuturor problemelor.