Mocheta si avantajele ei

Mocheta este cel mai des intalnit tip de pardoseala si poate fi utilizata, cu succes, in amenajarea interioara a spatiilor de birouri, hotelurilor, salilor de conferinte, salilor de expozitii, caselor, etc.

Care sunt avantajele mochetei?

Mocheta amortizeaza zgomotele, le absoarbe si reduce transmiterea lor;
Mocheta, datorita densitatii ei fibroase, retine acarienii si nu ii disemineaza in aer, nefavorizand alergiile;
Noile texturi ale mochetei permit o curatare usoara a acesteia, doar cu ajutorul aspiratorului;
Mocheta este un tip de pardoseala la moda si se distinge prin eleganta, caldura, stil sau confort;
Mocheta este un bun izolator termic, scazand pierderile de caldura cu pana la 10%;
Mocheta este usor de montat si o puteti schimba, cand doriti, pentru un design interior mereu nou.

Tipuri de mocheta pentru amenajari interioare – cum alegi mocheta?

Exista doua tipuri de mocheta pentru care poti opta: mocheta in rola si mocheta in dale, iar, in functie de necesitatile spatiului si de conditiile de trafic, poti alege intre: mocheta realizata din materiale naturale cum ar fi paie, lana, bumbac, in si mocheta realizata din fibre sintetice sau plastic reciclat.

Daca te-ai decis sa faci o schimbare in designul interior si vrei sa incepi cu mocheta, trebuie sa stii ca, in magazine, vei gasi mocheta sub denumirile de mocheta structurata/buclata sau cu fir taiat.

Mocheta buclata este destinata unui spatiu cu trafic ridicat gen hol sau camera de zi. Are acest nume deoarece are o tesatura de tip bucla in partea de sus a firului, adica firul nu este taiat, ci se intoarce inapoi. Acest fapt o face mai rigida si mai rezistenta in timp.

Mocheta cu fir taiat este recomandata zonelor cu trafic mai redus cum ar fi dormitorul. Denumirea ei vine din faptul ca firul de mocheta este taiat in partea de sus.

Mocheta structurata reprezinta o combinatie intre mocheta buclata si cea cu fir taiat, ceea ce inseamna ca are o rezistenta medie la trafic, dar un aspect foarte placut.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand vrei sa cumperi mocheta pentru casa este lungimea firului acesteia. O mocheta buna are un fir de minim 3mm ceea ce-i confera o rezistenta foarte buna in timp. Exista mochete cu un fir foarte lung, de 10-14 mm.