Primavara cu parfum de DNA

Este jumatatea lui martie, iar in Romania se simte, deja, mirosul primaverii. Un vant caldut te imbie dis de dimineata, cand raze puternice iti bat in geam, parca zorindu-te sa te pregatesti de o noua zi ...la fel de spectaculoasa in anchete/ retineri ca precedentele din acest an. Parca mai repede decat oricand, primavara lui 2014 aduce parfum de DNA in mai toate birourile „distinsilor” oameni de afaceri valahi. Ultimii intrati in malaxorul procurorilor anticoruptie sunt „regii” carnii din Romania, organizati intr-o veritabila retea transfrontaliera. Mecanismul este simplu: carnea de orice tip (pasare, porc, vita) era cumparata din strainatate avand termenul de valabilitate pe punctul de a expira (cu una sau maximum doua zile inainte de limita); achizitionata la un pret modic tocmai datorita acestui amanunt, era adusa in tara si depozitata/ preparata/ comercializata in centrele noastre de specialitate (abatoare, hali, magazine etc). Firesc, primea un nou termen de valabilitate, mult extins, spre marea teapa data consumatorului roman.

Privind in urma, retrospectiva abia inceputei primaveri 2014 arata in felul urmator: Adrian Nastase, Gruia Stoica, Dan Radu Rusanu, fratii Becali, Cristi Borcea, Gica Popescu - dupa gratii, mafia carnii destructurata, ASF asijderea, clanul Chitoiu pus cu botul pe labe, Ilie Carabulea „priponit” la domiciliu.