Biologia sexului si secretele unei sexualitati incendiare

Excitare si dezgust. Sexul este un lucru dezgustator. Fel de fel de fluide organice, durere; sexul este ceva ce nu am face niciodata daca nu ar fi implicata si placerea imensa din punctul culminant al actului sexual. De aceea excitarea inhibeaza dezgustul. Evitarea unui pahar cu apa care are o musca in el e un reflex normal produs de dezgust. Cand esti excitat insa nu-ti mai pasa de nimic si tragi o inghititura buna din paharul cu apa si musca bonus.

Intr-un experiment 90 de femei au fost impartite in trei grupuri: excitatate, neexcitate si neutre. Li s-a dat 16 sarcini notate de la dezgustator la mai dezgustator-sa bea dintr-un pahar cu apa si un gandac bonus in el, sa caute printr-un recipient plin de prezervative folosite si inca… caldute si sa foloseasca un servetel utilizat de altcineva pentru a se sterge pe maini. In realitatea, totul era o farsa, prezervativele erau noi, gandacul era fals, dar participantele nu aveau de unde sa stie. Femeile excitate au indeplinit toate sarcinile fara sa clipeasca, mai ales daca sarcina implica si un stimulent… sexual-sa caute in recipientul cu prezervatice sau sa lubrefieze un vibrator. Inhibarea dezgustului este o parte esentiala a inceperii procesului de procreare umana. Amnezie globala tranzitorie. Memoria dispare pentru o perioada scurta de timp. Dispare imediat dar timp de cateva ore nu iti amintesti nimic ce s-a intamplat cu tine. Iti afecteaza insa si abilitatea de a avea amintiri noi, asa ca traiesti intr-o fereastra de cateva secunde intre momentul cand ai facut ceva si clipa urmatoare cand ai uitat totul. Trei din 100.000 de oameni sunt diagnosticati cu o boala de acest tip anual-prima data a fost descoperit un caz in 1956. Persoana care suferea de aceasta dereglare facea sex chiar inainte ca boala sa se manifeste si sa apara uitarea. Alte efecte nu se cunosc, insa faptul ca uiti totul este cel mai crunt efect posibil.

Intr-un caz foarte simpatic si ciudat din 1964, un barbat a avut orgasm (a ejaculat masiv in timpul actului sexual care dura de cateva minute bune) dupa care, in secunda urmatoare a strigat cat il tineau plamanii: „Unde ma aflu?”. Cand pacientii nu faceau sex, factorul declansator era scaderea temperaturii corpului, o activitate foarte stresanta si presiunea mare pusa pe individ.