Jacheta din piele – din anii 1900 in prezent

Astazi, jacheta din piele inseamna prin excelenta „cool”. Indiferent ca cel in cauza poarta pe dedesubt un tricou decolorat sau o camasa sexy, jacheta de piele ii confera aproape instantaneu un look de „baiat rau”. Insa nu intotdeauna jacheta barbati din piele a insemnat asta, ba chiar in primii ani ai sai de existenta a fost extrem de apreciata pentru calitatile sale de bun protector impotriva temperaturilor si vantului.

Anii de inceput ai jachetei din piele pentru barbati au fost anii 1900, atunci cand jachetele maro din piele erau purtate de catre aviatori si militari in general, urmand ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial sa apara jachetele cunoscute si astazi sub denumirea „bomber”, apreciate pentru ca asigurau protectie impotriva frigului si tineau de cald. Prima jacheta de piele de motor a fost creata in anul 1928 si vanduta in acelasi an in magazinul Harley Davidson din New York. Jacheta de piele barbateasca devine un obiect iconic in anii 1950 atunci cand vedete mari de la Hollywood poarta geci din piele, facand acest tip de jacheta celebra pentru barbatii rebeli si sexy. Jacheta de piele devine un articol vestimentar punck rock in anii ’80, insa capata accente potrivite acestor genuri muzicale, de la tinte si catarame, pana la ace de siguranta, lanturi, fermoare, etc, si fireste necesita o atitudine asortata.

Astazi jacheta din piele poate fi purtata de catre oricine, de la celebritati si „bad boys” la rockeri si pasionati de motoare si de viteza, iar daca ne gandim la jachetele Grand Prix Originals, care in Romania pot fi cumparate de la http://www.grandprix-originals.ro, intelegem de ce jacheta de piele este un articol indispensabil si pentru pasionatii de automobile, pentru pasionatii de curse auto, si pentru cei care sunt indragostiti de un brand pentru drive&lifestyle, asa cum este Grand Prix Originals.