Boilerele tanc in tanc, alegerea perfecta pentru casa ta

Boilerul tanc in tanc e de preferat daca vrem sa nu ne doara capul in privinta apei calde menajere sau caldurii continue in casa. Un boiler tanc in tanc este un tip special de boiler cu doua rezervoare, din care unul e bagat inauntrul celuilalt, cel din urma avand agentul termic.

In rezervorul din interiorul unui boiler tanc in tanc se afla apa calda menajera. Peretele rezervorului intern permite schimbul termic intre cele doua recipiente astfel ca apa ramane calda sau se incalzeste mai rapid, cu un consum redus de combustibil. Cand apa menajera din acest boiler tanc in tanc se raceste-temperatura ei e sub 60 de grade Celsius, termostatul din rezervorul unde este inmagazinata porneste pompa boilerului si centrala termica. Anodul de protectie din magneziu nu este necesar pentru ca otelul inoxidabil al tancului are proprietati puternic anticorozive. De asemenea, conditiile de incalzire a apei menajere sunt igienice, stiut fiind ca inoxul este folosit cu precadere in spitale, unde un mediu steril este esential. Peretele mare care asigura schimbul de caldura ii permite acestuia sa fie aproape dublu in comparatie cu caldura degajata de sistemele cu serpentine. Volumul apei stocate s-a redus semnificativ, fiecare boiler tanc in tanc fiind compact si cu pierderi de caldura foarte mici. Si tot boilerul tanc in tanc ne fereste si de bacteria legionella, care ataca sistemul respirator. Apa din rezervor ramane la temperatura constanta de 60 de grade Celsius, mult mai mare decat temperatura la care rezista bacteria-20-45 de grade Celsius.

Boilerele tanc in tanc, pe care le puteti cumpara de pe shop-einstal.ro, unde oferta este foarte diversificata si foarte ieftina, sunt monoenergie-folosesc doar agentul termic de la centrala, bienergie-cu rezistenta electrica, numai buna pentru centralele pe lemne, vara, cand nu exista nevoia de caldura in camere-si multienergie-cu serpentina imersata, rezistenta si incalzire de la agentul termic de la centrala termica.